Helene Theander

Hej Mitt namn är Helene Theander

Jag är utbildad Equiterapeut och arbetar med alternativa behandlingmetoder för hästar sedan 2001.

I början av 2009 berättade en av mina  kunder om deras idé att börja använda ”spikmatta” på sina hästar och det var jag i början väldigt skeptisk till.
Men alternativa behandlingsmetoder är det jag arbetar med och det har alltid intresserat mig, så även detta lät intressant. Om det bara förbättrade hästens välmående, tänkte jag.
Jag fick se deras första täcke som endast täckte bakdelen på hästen och vi kom ganska snabbt fram till att det inte var den optimala lösningen, hela ryggen behövde istället täckas.
Täcket modifierades och efter att senare ha sett ett flertal av mina kunders hästar både innan och efter de använt detta spiktäcke, började jag tro att det här faktiskt kunde fungera. Hästarna var både avslappnade och väldigt mjuka i sina muskler. Hästar som tidigare var överkänsliga i ryggen vid till exempel borstning, reagerade också positivt på täcket.
Jag har nu även provat Guldmane-täcket på min egen häst, en islänning, och trots hennes tjocka päls har resultatet varit positivt direkt: varmare i kroppen, mjukare muskler och ökad cirkulation.

Jag kommer garanterat att fortsätta använda Guldmane-täcket både i mitt yrke och på min egna häst!

Hälsningar
Helene Theander