Royne Zetterman

Royne Zetterman har VM och SM medaljer på meritlistan. Han är ett av de största namnen inom svensk hoppning.
Royne Zetterman började att rida och tävla i hoppning ganska tidigt. Redan under början av 1970-talet hade han stora framgångar som junior på sin ponny Red Fox. Vid sidan av ridandet tävlade han även i bågskytte och vann ett klubbmästerskap, men Zetterman satsade snart på enbart hästarna.

Under slutet av 1980-talet och början av 1990-talet tävlade Royne Zetterman framgångsrikt bland annat med förstaplaceringar i Grand Prix i Luxemburg 1987, Stockholm 2006 och Falsterbo 2008. 1994 deltog han i sitt första VM med hingsten Irco Mena. Han har även deltagit i flera Världscuper, och blev bland annat etta i Världscups-kvalen år 2007 i s’Hertegenbosch, Holland. Zetterman har tävlat framgångsrikt med det svenska landslaget sedan 1990-talet, men den största bedriften var lag-silvret i VM 2002 i Jerez de la Frontera i Spanien. Han placerade sig även individuellt på en femteplats i VM i Mannheim år 2007. Zetterman har även vunnit SM 4 gånger, varav 3 gånger på raken år 1996, 1997 och 1998 vilket han gjorde tillsammans med sitt sto Vera. ”Jag har genom åren provat många olika produkter för mina hästars välmående. Under den tid som jag haft Guldmanetäcket märker jag att mina hästar blivit mycket mjukare i sina muskler. Dom känns mer koncentrerade än tidigare. Det beror på att blodcirkulationen ökar vid användning av Guldmanetäcket. Jag använder täcket både efter och före ridning. Att jag använder täcket innan ridning beror på att jag tycker dom kommer igång lättare och hästarna känns mjukare.
Att jag använder täcket efter ridning är för att jag vill att hästarna skall få en bra återhämtning och få bort mjölksyran i musklerna.
Jag ser stora fördelar med att använda täcket på äldre hästar, som har lättare att bli stela. Jag tror att Guldmanetäcket kan förebygga tex muskelproblem på våra hästar.
Eftersom det är ett komplett täcke, kan man använda bara halsdelen eller ryggdelen vid olika tillfällen och behov.
Jag tycker att samtliga hästägare skall ha ett Guldmanetäcke!

Royne Zetterman